|
|
کدخبر: ۱۸۵۴۵۰

نقاشی کار ساده ای نیست چه در حال رنگ آمیزی دیوار فضای داخلی خانه خود باشید، چه در حال بازسازی یک مبلمان !

رنگ آمیزی دیوار مورد توجه بسیاری از کسانی است که بدنبال تغییر دکوراسیون خانه هستند و از طرفی صرفه جویی در هزینه را مدنظر دارند. رنگ آمیزی دیوار کار ساده ای نیست ولی با رعابت برخی نکات که به شما خواهیم گفت از پس این کار بر می آیید.

راهنمای رنگ آمیزی دیوار 

غلطک رنگ یکی از پرکاربردترین ابزار نقاشی ساختمان است. چه فردی حرفه‌ای در رنگ آمیزی دیوار باشید چه یک تازه کار، برای رنگ کردن سطوح وسیع استفاده از غلطک رنگ سرعت کارتان را بالاتر خواهد برد. پیش از اینکه بخواهید رنگ زدن دیوارها را آغاز کنید نوع رنگ ساختمانی که می‌خواهید استفاده کنید را انتخاب کنید.

همچنین با توجه به پروژه رنگ آمیزی که پیش رو دارید، انواع غلطک رنگ را نیز بشناسید و بهترین را انتخاب کنید. همچنین در برخی مواقع داشتن یک قلم موی رنگ ساختمان نیز به کارتان خواهد آمد چرا که برخی ریزه‌کاری‌ها را باید با قلمو انجام دهید.

در این پست به نکات کلی که باید هنگام رنگ آمیزی دیوار با غلطک رنگ بدانید اشاره می‌کنیم.

رنگ آمیزی دیوار

مراحل رنگ آمیزی دیوار با غلطک رنگ

دیوار را برای رنگ زدن آماده کنید

پس از اینکه نکات اولیه برای رنگ آمیزی اتاق را رعایت کردید، از جمله جمع کردن وسایل داخل اتاق و پوشاندن سطوح کف و نقاطی که نمی‌خواهید رنگ بزنید، نوبت به آماده سازی دیوار می‌شود. دیواری که می‌خواهید رنگ بزنید ممکن است پیش‌تر رنگ شده باشد. بنابراین مهم است که بدانید به روی چه نوع رنگی قرار است رنگ بزنید تا بتوانید رنگ صحیحی برای این کار انتخاب کنید. همچنین رنگ آمیزی دیوار به روی کاغذ دیواری نیز مراحل خاص خودش را دارد.

اما به طور کلی هر دیواری نیاز به تمیز شدن، سمباده کشی، یکدست کردن، پوشاندن درزها و حفره‌ها خواهد داشت. با توجه به اینکه دیوار مورد نظر شما چقدر سالم است، این مرحله ممکن است چند ساعت طول بکشد. در این مرحله باید آستر یا پرایمر رنگ مورد نظرتان را نیز انتخاب کرده و به روی دیوار بزنید. صبر کنید تا کاملا خشک شود تا بتوانید رنگ زدن دیوار با غلطک را آغاز کنید.

رنگ زدن دیوارها با توجه به شرایطی که دارند نکات و مراحل مختلفی خواهد داشت. بنابراین توجه به اینکه دیوار قبلا با چه نوع رنگی رنگ شده یا از چه نوع کاغذدیواری برای آن استفاده شده به بهتر شدن نتیجه کار کمک خواهد کرد.

نکته: برای رنگ آمیزی دیوار با غلطک عجله نکنید.

مرحله آماده سازی دیوار بسیار اهمیت دارد چرا که در نتیجه نهایی کارتان تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. بنابراین در نظر بگیرید ممکن است یک روز کامل را صرف رنگ آمیزی یک اتاق خواب کنید. اما اگر دیوارهای اتاق نیاز به آماده سازی داشته باشد بهتر است زمان بگذارید و این کار را با حوصله انجام دهید تا رنگی یکدست داشته باشید.

رنگ را آماده کنید

برای رنگ آمیزی دیوارهای فضاهای بسته اغلب از رنگ‌های پایه آب یا آکریلیک پایه آب استفاده می‌شود چرا که این رنگ‌ها بدون بو هستند و VOC یا مواد آلی فرار ندارند. نکته‌ای که باید درباره آماده کردن رنگ بدانید این است که بهتر است پیش از باز کردن درب قوطی رنگ، تهویه کننده هوا، کولر یا حتی هیتر را خاموش کنید.

هر اتاقی گرد و غباری دارد که ممکن است روی رنگ بنشیند و همراه آن به روی دیوار بچسبد. ابتدا قوطی رنگ را باز کنید، رنگ را هم بزنید و سپس برای شروع کار، تهویه کننده هوا را روشن کنید تا بو یا هر نوع ماده شیمیایی موجود در هوا در اتاق باقی نماند.

رنگ آمیزی دیوار

نکته: از هر نوع رنگی استفاده می‌کنید بهتر است دستکش در دست کنید و ماسک بزنید تا از عوارض و آلرژی احتمالی مواد موجود در رنگ محفوظ بمانید.

آیا هنگام رنگ آمیزی دیوار با غلطک به رقیق کننده رنگ نیاز داریم؟

شاید این سوال برایتان بوجود بیاید که نیاز است رنگ را بدون ترکیب با ماده‌ای دیگر استفاده کنیم؟ لازم است بدانید برای رنگ آمیزی دیوار با غلطک نیاز به رقیق کردن رنگ، چه رنگ روغنی (آلکیدی) چه رنگ‌های لاتکس (پایه آب) نخواهید داشت. در حقیقت بیش از حد رقیق شدن رنگ برایتان مفید نخواهد بود. در هر حال رنگ‌های آلکیدی و لاتکس هر دو از جمله رنگ‌های فوری یا تک جزیی هستند که بدون نیاز به حلال استفاده می‌شوند و با قرار گرفتن در معرض هوا سریع خشک می‌شوند.

ممکن است هنگام استفاده از رنگ احساس کنید رنگ بیش از اندازه غلیظ است. در چنین مواقعی پیش از اینکه بخواهید ابتدا از رقیق کننده استفاده کنید، قوطی رنگ را در یک ظرف بزرگتر که در آن آب گرم ریخته‌اید قرار دهید تا حرارت ببیند و رقیق‌تر شود. رنگ باید به دمای اتاق برسد و در جاهایی که ممکن است هوا سرد باشد رنگ نیز سرد شده و حالت غلیظ‌تری به خود می‌گیرد.

در چنین مواقعی اگر ابتدا رقیق کننده بریزید و سپس رنگ به دمای اتاق برسد و غلظت خود را از دست بدهد، یک رنگ بسیار رقیق خواهید داشت که ممکن است قابل استفاده نباشد یا هنگام رنگ آمیزی دیوار با غلطک به روی دیوار نچسبد.

نکته: رقیق کردن رنگ اغلب برای مواقعی که می‌خواهید از رنگپاش برای رنگ آمیزی دیوار استفاده کنید لازم است.

آیا می‌توان رنگ را بلافاصله پس از باز کردن قوطی رنگ استفاده کرد؟

درست است که رنگ‌های ساختمانی اغلب نیاز به رقیق کننده یا حلال رنگ ندارند اما اگر رنگ برای مدت زیادی ثابت باقی مانده باشد ممکن است پیگمنت‌های رنگ از سایر مواد جدا شده باشند. بنابراین بهتر است ابتدا رنگ را در یک ظرف بزرگتر بریزید و با یک وسیله چوبی به آرامی هم بزنید تا کاملا ترکیب شده و به یک مایع یکدست تبدیل شود.

از غلطک رنگ و سطل رنگ درستی استفاده کنید.

با توجه به سایز غلطک از سطل بزرگ، متوسط یا کوچک استفاده کنید. همچنین اگر دسته غلطک بلند باشد می‌توانید با فاصله مناسبی از دیوار بایستید و سطل رنگ را در فاصله کمی از پایتان قرار دهید تا آغشته به رنگ کردن غلطک برایتان ساده‌تر باشد. غلطک دسته بلند می‌تواند سرعت کارتان در رنگ آمیزی سقف یا سطوح بالای دیوار کمک کند. در این صورت به نردبان برای رنگ کردن نقاطی که دستتان به آن نمی‌رسد نیاز نخواهید داشت.

رنگ آمیزی دیوار

همچنین برای رنگ کردن نقاطی که به ریزه‌کاری و ظرافت بیشتری نیاز دارد از غلطک کوچک یا قلم موی رنگ استفاده کنید. بهتر است تمام نقاط دیوار را با یک غلطک رنگ نزنید.

غلطک دسته بلند می‌تواند رنگ آمیزی نقاط دور از دسترس را برایتان آسان‌تر کند.

غلطک را بیش از اندازه به رنگ آغشته نکنید.

زمانیکه می‌خواهید غلطک را به روی دیوار بکشید نباید رنگ از آن بچکد. بنابراین غلطک را بیش از اندازه به رنگ آغشته نکنید تا این اتفاق نیفتد. اگر متوجه شدید رنگ از غلطک می‌چکد، آن را در لبه سطل رنگ قرار دهید تا رنگ باقیمانده در آن خارج شود سپس از آن استفاده کنید. همچنین نیاز نیست با هر بار غلطک کشیدن روی دیوار دوباره آن را داخل سطل رنگ قرار دهید، فقط زمانیکه متوجه شدید رنگ یکدست نیست و کمرنگ شده است غلطک را مجدد رنگی کنید.

رنگ زدن دیوار با غلطک را از نقاط اصلی دیوار آغاز کنید. یعنی ابتدا از گوشه دیوار شروع به رنگ زدن نکنید حدود یک متر از گوشه دیوار فاصله بگیرید و رنگ زدن را آغاز کنید. بهتر است در مرحله نهایی به رنگ آمیزی گوشه‌های دیوار پرداخته شود. این کار را می‌توانید با غلطک کوچک‌تر یا یک قلم‌مو انجام دهید. همچنین رنگ آمیزی دیوار با غلطک باید به صورت عمودی و از بالا به پایین یا به شکل W انجام شود.

غلطک را به شکل حرف W به روی دیوار بکشید.

غلطک را خیلی سریع روی دیوار نکشید سعی کنید سرعت کارتان متوسط باشد تا همه سطح به طور یکدستی رنگ زده شود.

لایه دوم را پیش از خشک شدن رنگ اعمال کنید.

پس از اینکه یک بار دیوار را با غلطک رنگ زدید، پیش از اینکه کاملا خشک شود مجدد این مرحله را انجام دهید تا اگر نقطه‌ای کمرنگ‌تر شده است کاملا یکدست شود. گاهی ممکن است برای رنگ آمیزی دیوار با غلطک نیاز به لایه سوم رنگ نیز داشته باشید. اما اگر دیوار را پیش از رنگ آمیزی به خوبی آماده کرده باشید و پرایمر رنگ زده باشید به طوری که رنگ به خورد دیوار نرود نیاز به چندین مرحله رنگ آمیزی نخواهید داشت.

رنگ آمیزی دیوار

رنگ آمیزی دیوار را با کمی فاصله از گوشه‌ها آغاز کنید.

غلطک رنگ را بشویید تا کاملا تمیز شود.

با توجه به اینکه از چه نوع رنگی برای کارتان استفاده کرده‌اید از حلال رنگ برای تمیز کردن غلطک و سایر لوازم استفاده کنید. رنگ لاتکس یا پایه آب با آب به راحتی تمیز می‌شود. حتی دستانتان را نیز می‌توانید با آب گرم و صابون به راحتی از رنگ تمیز کنید. اما رنگ روغنی به این سادگی تمیز نخواهد شد. بنابراین از تینر رنگ برای تمیزکردن غلطک رنگ و سایر وسایل استفاده کنید و سپس بشویید و در هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.

ترفندهای رنگ زدن دیوار با قلمو 

عیوب سطح مورد نظر را سنباده کشی کنید

برای اینکه نقاشی دیوار یا وسیله مورد نظر به خوبی رنگ شود، باید سطح صافی داشته باشد. برای این منظور باید سطح کار سنباده شود و این کار با چرخ سنباده یا ورق سنباده انجام شود. در این حالت است که هر خراش، خش، ترک و یا ضایعه اضافه ای از بین می رود.

برای نقاشی دیوار سمباده کشی را از سطح زمین تا سقف در جهت عمودی و افقی انجام دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که فشار زیاد بر روی کاغذ سنباده یا دیوار باعث آسیب دیدن آن می شود. برای وسایل چوبی از اسفنج های مخصوص یا سطح سنباده ای استفاده کنید.

از پرایمر رنگی استفاده کنید

متخصصین نقاشی قبل از رنگ زدن دیوار، سوراخ و ترک های دیوار را بتونه کاری می کنند. ولی اگر بعد از ماله کشی مستقیما رنگ را به دیوار بزنید، بتونه روی دیوار رطوبت موجود در رنگ را جذب می کند و ظاهر نامناسبی به دیوار می دهد. نقاطی که در اثر این اتفاق بوجود می آید بطور قابل توجهی از باقی قسمت ها متفاوت است.

برای جلوگیری از این مشکل نقاشان حرفه ای از پرایمر رنگی قبل از رنگ اصلی دیوار استفاده می کنند. به جای استفاده از پرایمر سفید حرفه ای ها اغلب از پرایمر خاکستری و یا رنگ دیگری که به پوشش نهایی نزدیک است استفاده می کنند.

رنگ آمیزی دیوار

پرایمر رنگی برای پوشاندن پوشش موجود روی دیوار بهتر از پرایمر ساده و سفید رنگ عمل می کند و در نهایت پوشش دیوار ظاهر بهتری خواهد داشت و تعداد دفعات رنگ زدن دیوار کاهش می یابد. این مرحله برای رنگ هایی مانند قرمز و نارنجی کاربرد خوبی دارد که بدون استفاده از پرایمر نیازمند سه سری یا بیشتر رنگ زدن روی دیوار هستند.

نوار چسب را با کاردک فشار دهید

هیچ چیزی بدتر از این نیست که بعد از اتمام عملیات نقاشی دیوار به سراغ نوار چسبی که روی قرنیز زده اید بروید و بعد از جدا کردن نوار ببینید که قرنیز چوبی هم به رنگ آغشته شده است. برای اینکه این اتفاق نیفتد در نقاشی دیوار باید زمانی که می خواهید چسب را به سطح مورد نظر بزنید به نکاتی توجه کنید. بعد از اینکه نوار چسب را به چوب قرنیز چسباندید، یک کاردک را به روی نوار بکشید و فشار دهید تا به خوبی بچسبد.

از چسب مخصوص رنگ به رنگ آبی استفاده کنید تا چسب آن بر روی سطح قرنیز باقی نماند. چسب مخصوص نقاش ها به راحتی جدا می شود ولی در حین نقاشی دیوار از پس دادن رنگ به سطح زیرین خود نیز محافظت می کند.

رد قلمو را با مایع مخصوص پوشاننده رنگ از بین ببرید

برای اینکه رد قلمو حاصل از عملیات رنگ زدن دیوار را از بین ببرید از پوشاننده رنگ با نرم کننده رنگ استفاده کنید و آن را (مایع فلوترول) با رنگ مخلوط کنید. با این کار اولا روند خشک شدن رنگ آهسته تر می شود و در نتیجه اگر می خواهید در برخی از قسمتها رنگ را دوباره بر روی دیوار بزنید به مشکل بر نمی خورید.

ثانیا پوشاننده رنگ باعث می شو رنگ قلمو در حین نقاشی دیوار باقی نماند. افراد حرفه ای در زمینه نقاشی دیوار از نرم کننده رنگ برای سطوح چوبی، دیوار و درب ها استفاده می کنند. میزان مورد نیاز را بر اساس دستور العمل کارخانه به رنگ اضافه کنید.

رنگ آمیزی دیوار

در مرز دیوار و سقف بافت دار خراش ایجاد کنید

یکی از مشکلاتی که در نقاشی دیوار زمانی که سقف خانه دارای بافت است، ایجاد می شود این است که تقریبا غیر ممکن است که خط صاف و بدون تماس با سقف بوجود بیاید. برای این مشکل حرفه ای های رنگ زدن دیوار از یک روش ساده استفاده می کنند. آنها با به کار بردن یک پیچ گوشتی در محل تقاطع سقف و دیوار خراش ایجاد می کنند. در این صورت است که در حین رنگ زدن گوشه دیوار رنگ اضافی وارد خراش ایجاد شده می شود و دیگر بافت سقف رنگی نمی شود.

از پارچه برزنت در نقاشی دیوار استفاده کنید

افراد حرفه ای از پارچه یا ملحفه در سطح زمین استفاده نمی کنند. پارچه های نازک نمی توانند مانع عبور رنگ به کفپوش خانه شوند. آنها پلاستیک را هم به کار نمی برند به دلیل اینکه با ریختن رنگ، پلاستیک آن را جذب نمی کند و سطح همیشه خیس باقی می ماند. حرفه ای های رنگ زدن دیوار از پارچه برزنت برای کف زمین استفاده می کنند.

البته اگر سقف خانه خود را رنگ نمی زنید، نیازی نیست تمام سطح کف را بپوشانید. تنها کافی است پارچه برزنت را به موازات دیوار و در تمام طول اتاق بر روی زمین قرار دهید تا به خوبی از کفپوش خانه شما محافظت کند، همچنین به سادگی جمع آوری می شود.

یک دیوار را تمام کنید و بعد به سراغ بعدی بروید

ممکن است رنگ زدن گوشه های دیوار به نظر ساده برسد و ترجیح بدهید اول گوشه ها را نقاشی کرده و بعد به سراغ قسمت اصلی دیوار بروید. ولی اینطور نیست! نقاشان حرفه ای هر کدام از اضلاع اتاق را به یک سطح مجزا نگاه می کنند. در این صورت بعد از رنگ زدن هر دیوار از رول بر روی آن استفاده می کنند و سپس به سراغ دیوار بعدی می روند.

در این صورت است که رد قلمو می تواند با حرکات رول بهتر آمیخته شود. بعد از نقاشی دیوار و استفاده از قلمو و رنگ روی آن را با یک سینی یا حوله مرطوب بپوشانید تا هوا باعث خشک شدن قلمو و سطل رنگ نشود.

رنگ آمیزی دیوار

پنجره را تراش دهید

اگر می خواهید چارچوب پنجره را رنگ کنید خود را با چسب زدن به شیشه پنجره آزار ندهید. در هر صورت شیشه رنگی می شود! اجازه دهید رنگ به شیشه پنجره برخورد کند و سطح آن را نیز رنگی کند، بعد از خشک شدن رنگ و نقاشی دیوار می توانید با یک کاتر یا تیغ ساده رنگ های اضافی را از سطح روی شیشه بتراشید.

رنگ را در یک ظرف نگهداری کنید تا ثابت بماند

یک رنگ مشابه می تواند در قوطی های مختلف به رنگ های مختلف دیده شود. این تفاوت را به طرز آشکاری زمانی که نیمی از گالن جدید رنگ را به دیوار زده اید، متوجه می شوید. برای اینکه متوجه شوید رنگ ها از یک کد رنگی مشابه هستید از روش حرفه ای ها استفاده کنید. آنها گالن های مختلف رنگ را در یک قوطی بزرگ با هم مخلوط می کنند.

کاور غلطک رنگ را بعد از نقاشی دیوار بشویید

چه کاور غلطک رنگ شما ارزان باشد و یا گران قیمت، قبل از اینکه آن را برای اولین بار در نقاشی دیوار استفاده کنید بشویید تا از شر کرک و پرزهای مزاحم که ناچار به سطح غلطک چسبیده اند خلاص شوید. کاور غلطک را با آب و مقدار کمی صابون مایع شستشو دهید و با دست نیز آن را بمالید تا نخ و پرزهای اضافی آن خارج شود، بعد از شستشو نیازی نیست برای استفاده آنها منتظر شوید تا خشک شود.

دیوار کثیف را با مایع از بین برنده چربی تمیز کنید

رنگ روی دیوار چرب و کثیف مانند دیوار کنار گاز در آشپزخانه نمی نشیند! برای اینکه سطح چرب و کثیف دیوار را از بین ببرید از مایع شوینده یا از برنده چربی استفاده کنید. به گفته حرفه ای های رنگ، دستورالعمل نوشته بر روی قوطی را دنبال کنید. دستکش و عینک را در زمان استفاده از آنها فراموش نکنید.

با قلموی آغشته به رنگ شروع کنید

افراد حرفه ای قلمو را کاملا آغشته به رنگ می کنند و حتی زمانی که رنگ در حال چکیدن از قلمو است آن را به روی دیوار می زنند. آنها حدود 4 سانتیمتر انتهایی قلمو را داخل سطل رنگ فرو می برند آن را به دیواره ظرف رنگ کوبیده و دوباره آن را به درون رنگ می برند و در حالی که قطرات رنگ در حال ریختن از قلمو است، رنگ زدن دیوار را آغاز می کنند. ولی بسیاری از افراد غیر حرفه ای اضافی رنگ قلمو را گرفته و بعد اقدام به رنگ آمیزی دیوار می کنند.

از ریزش قطرات رنگ بر روی دیوار جلوگیری کنید

زمانی که قلموی آغشته به رنگ فراوان را استفاده می کنید، احتمال راه افتادن و ریزش رنگ به سمت قسمت های پایینی و گوشه دیوار وجود دارد. برای جلوگیری از این مسئله قلمو را در فاصله 2 سانتیمتری از سطح زمین بر روی دیوار بکشید تا رنگ اضافی را جذب کند. در حالی که رنگ قلمو تمام می شود، آن را بر روی گوشه دیوار و محل تماس با زمین بکشید.

برای اینکه پوششی یکدست در حین نقاشی دیوار داشته باشید ممکن است مجبور شوید این کار را چندبار تکرار کنید ولی مراقب باشید رنگ اضافی با قرنیز یا گوشه های دیوار برخورد نکند.

 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار