مذاکره ایران - روسیه در زمینه آب / نشست کارگروه مشترک برگزار شد
چهارمین نشست کارگروه مشترک ایران - روسیه در زمینه مدیریت منابع آب با بررسی موضوعاتی چون خشک شدن دریاچه ارومیه، بررسی علل تغییر آب و هوا، مطالعه در زمینه یخچال های طبیعی و توسعه سطح همکاری ها در حوزه دریای خزر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین نشست کارگروه مشترک ایران روسیه در زمینه مدیریت منابع آب در موسسه تحقیقات آب برگزار شد. در نخستین روز از سفر هیئت کارشناسان کشور روسیه به ایران، سیداسدالله اسداللهی مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو به عنوان نماینده وزارت نیرو در محل این وزارتخانه با هیئت روسی دیدار و گفتگو کرد.
همچنین مرتضی افتخاری؛ رئیس موسسه تحقیقات آب نیز در نشستی با کارگروه روسی به ارائه گزارشی در زمینه معرفی موسسه و فعالیت های آن پرداخت. وی گفت: با توجه به قرار گرفتن ایران در منطقه خشک و نیمه خشک، ایران از ۳ هزار و ۵۰۰ سال پیش در زمینه مدیریت منابع آب، اقدامات چشمگیری انجام داده که ترکیب این تجربیات با نتایج فعالیت های مهندسان و کارشناسان صنعت آب کشور روسیه می تواند نتایج درخشانی را برای هر دو طرف در پی داشته باشد.
وی افزود: افزایش سطح ارتباطات و تعاملات دو کشور ایران و روسیه به ویژه در حوزه منابع آب، موجب انتقال بیش از پیش دانش فنی موجود و در نتیجه رشد و توسعه این صنعت در هر دو کشور می شود.
افتخاری با اشاره به نشست کارگروه مشترک ایران و روسیه خاطرنشان کرد: امیدواریم چهارمین نشست کارگروه مشترک ایران روسیه در زمینه مدیریت منابع آب، منجر به جدی تر شدن سطح همکاری های علمی میان دو کشور شود.
وی اضافه کرد: با توجه به تنوع فعالیت های موسسه تحقیقات آب، پیشنهاد می شود کارگروه هایی به منظور بررسی بیشتر و بهتر امور مرتبط با صنعت آب توسط کارشناسان دو کشور ایجاد شود.
گفتنی است، بحثهایی مانند منابع آب و مسائل مرتبط با آب و فاضلاب و مشکلات زیست محیطی مرتبط با آن، مواد نانو و کاربرد فرآوردهای نانو در صنعت آب، تولید این فرآورده ها و استفاده از آنها در سازه های سدها و تصفیه خانه ها، خشک شدن دریاچه ارومیه، سازندهای سخت و منابع کارستی، باروری ابرها و برنامه های آموزشی؛ در نشست کارگروه مشترک دو کشور بررسی شد.
بررسی علل تغییر آب و هوا، مطالعه در زمینه یخچال های طبیعی و برآورد حجم و اندازه گیری میزان منابع آب موجود در این یخچال ها، سیستم هشدار سیل و استفاده از داده های ماهواره ای برای استفاده بهتر از این سیستم، تصفیه فاضلاب، دیسپاچینگ آب و جمع آوری و ارائه به موقع اطلاعات مربوط به شبکه های آب و فاضلاب، انتقال تجربیات موجود در زمینه مهار یا کاهش تبخیر آب از سطح مخازن توسط فرآورده های نانو، توسعه سطح همکاری ها در حوزه دریای خزر و همچنین آلودگی های مناطق ساحلی این دریا، از دیگر مواردی است که در سطح جدید همکاری میان این دو کارگروه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در پایان نشست مشترک دو طرف، تفاهم نامه همکاری در زمینه های مرتبط با صنعت آب و فاضلاب میان دو کشور ایران و روسیه امضا شد. از جمله مباحثمورد همکاری در قالب این تفاهم نامه، می توان به موافقت در زمینه توسعه همکاری شرکت های روسی و ایرانی به منظور حضور در بازارهای ایران روسیه و سایر کشورها، اجرای پروژه های مشترک میان ایران و روسیه در حوزه منابع آب، فعالیت در حوزه پایش آب های زیرزمینی، امور عمرانی مهندسی مشاوره و نظارت بر ساخت واحدهای آبی برقی، همکاری های علمی و آموزشی و… اشاره کرد.
ارسال نظر