فایننشال تایمز گزارش داد
حذف یارانه ها در مالزی و پیشنهاد تغییر عادات مصرفی برای کاهش اثرات آن
خبرگزاری تسنیم: فاییننشال تایمز با اشاره با اجرای طرح حذف یارانه های انرژی در مالزی و تبعات این طرح بر زندگی طبقه متوسط نوشت: اگر مردم به سمت صرفه جویی پیش بروند و عادت های مصرفی خود را تغییر دهند فشار افزایش قیمت ها به حداقل می رسد.
به گزارشخبرگزاری تسنیمبه نقل از فایننشال تایمز، لی ای می، ۲۷ ساله در دفتر یک شرکت ارائه کننده خدمات مشاوره مدیریتی در کوالالامپور کار می کند و ظاهرا از نظر استانداردهای زندگی در مالزی، وضعیت خوبی دارد.
وی ماهانه ۳۱۰۰ رینگیت مالزی(۹۵۶ دلار) درآمد دارد، یک خودروی ۷۸ هزار رینگیتی سوار می شود و سطح زندگی خود را در میانه بالایی طبقه متوسط جامعه مالزی می داند.
اما خانم لی بلافاصله داستانی را که پشت زندگی به ظاهر راحت و مرفه خود وجود دارد، نقل می کند. وی خودروی خود را با استفاده از یک وام بانکی خریده است که باید ماهانه ۶۰۰ رینگیت بابت اقساط آن به بانک بپردازد. لی در یک آپارتمان در مرکز شهر زندگی می کند که توسط پدرش خریداری شده است، تا مجبور نباشد هر روز فاصله ۴۵ دقیقه ای خانه والدینش تا مرکز شهر را طی کند.
این باعثمی شود که وی نه تنها در ترافیک خسته کننده کوالالامپور گرفتار نشود، بلکه ماهانه موجب صرفه جویی ۴۰۰ رینگیتی وی در هزینه سوخت نیز می شود. قیمت سوخت در مالزی تا چند ماه پیش به دلیل پرداخت یارانه از سوی دولت ارزانتر بود. خانم لی می گوید: «با وجود اینکه من(به دلیل نزدیک بودن محل کار به محل سکونتم) از پرداخت بخشی از هزینه سوخت معاف هستم، اما باز هم احساس فشار می کنم. خیلی از ما ها احساس فشار می کنیم.»
مالزی یکی از چند کشور آسیایی است که تلاش دارد با اعمال اصلاحات ساختاری نظیر کاهش یارانه کالاهای اساسی، بدهی عمومی خود را کاهش دهد. بدهی عمومی دولت مالزی که ۵۴.۸ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد، یکی از بالاترین رقم های بدهی در آسیا به شمار می رود.
نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی ماه گذشته گفت، سهم یارانه های پرداختی از بودجه دولت به سرعت افزایش یافته است. وی هشدار داد که ناتوانی دولت در کاهش هزینه ها ممکن است موجب کاهش اعتماد سرمایه گذاری در این کشور «و بروز سختی برای مردم شود.» کاهش یارانه سوخت در ماه سپتامبر به اجرا گذاشته شد و سال آینده نیز ۶ درصد مالیات فروش به اجرا گذاشته خواهد شد.
بسیاری از شهروندان مالزیایی همچون خانم لی از کاهش یارانه ها احساس فشار می کنند.
به دنبال اجرای طرح کاهش یارانه سوخت، بنزین در حال حاضر در مالزی ۱۰ درصد گرانتر به فروش می رسد. تحلیلگران انتظار دارند که بنزین در ماه ژوئن یا جولای در دور دوم اصلاح قیمت ها بار دیگر گران شود. تعرفه برق نیز از ماه ژانویه ۱۵ درصد افزایش یافته است.
تاثیر دیگر کاهش یارانه ها، افزایش نرخ تورم بوده که از زمان آغاز این طرح به شدت نرخ صعودی داشته است و پیش بینی می شود که باز هم افزایش یابد.
چارلز سانتیاگو، یکی از نمایندگان مخالف دولت در این باره گفت: «مردم به دلیل اینکه سطح زندگی آنها در حد متوسط است، به حال خود رها شده اند، اما ظرفیت درآمدی آنها به دلیل افزایش هزینه زندگی کاهش یافته است.»
کارملو فرلیتو، تحلیلگر موسسه امور دموکراسی و اقتصادی در کوالالامپور هشدار داد که طبقه متوسط مالزی اکنون در وضعیت خطرناکی قرار دارد، به خصوص اگر رشد اقتصادی کند شود.
وی افزود: «خطر اصلی زمانی است که آنها عادت های مصرفی خود را تغییر ندهند. اما اگر مردم به سمت صرفه جویی پیش بروند، بحرانی که طبقه متوسط را تهدید می کند، برطرف خواهد شد و فشارها به حداقل می رسد.»
انتهای پیام / / ۱۱۳
ارسال نظر