اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی از نگاه کارشناسان ۱۶
استفاده از خورشید راه موثر کاهش مصرف سوخت فسیلی در کشور است
خبرگزاری تسنیم: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به اینکه استفاده از انرژی خورشیدی در کشور کمتر از دو درصد است، گفت: استفاده از انرژی خورشیدی علاوه بر کاهش مصرف انرژی فسیلی می تواند از نظر زیست محیطی نیز بسیار مفید باشد.
غلام عباس عبدی نژاد در گفت وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیمدر پاسخ به این پرسش که بخش منابع طبیعی و آبخیزداری کشور چه نقشی را می تواند در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ایفا کند؟ اظهار داشت: ما در بخش منابع طبیعی پتانسیل های بسیار بالایی داریم که با استفاده از آنها می توانیم در زمینه اقتصاد مقاومتی عملکردی موفقیت آمیز داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مراتع کشور ما دارای ظرفیت های بسیار زیادی هستند، افزود: گیاهان مرتعی مخلوطی از علوفه و گیاهان دارویی، عطری و صنعتی هستند، اما از آنجا که مراتع کشور تنها به عنوان محل چرای دام استفاده می شوند در نتیجه همه این گیاهان نیز به عنوان علوفه مورد استفاده قرار می گیرند.
عبدی نژاد افزود: بنابراین ما از تولیدات مراتعی که در اختیار داریم به صورت مطلوب استفاده نمی کنیم و استفاده ما از آنها صرفا در جهت تامین علوفه دام ها است در حالی که بخش عمده ای از گیاهان موجود دراین مراتع از انواع دارویی هستند که از جمله آنها می توان به بومادران، آویشن، شیرین بیان و… اشاره کرد.
وی با بیان اینکه اگر بهره برداری از مراتع کشور به سوی گیاهان دارویی، عطری و صنعتی سوق پیدا کند راندمان بهره برداری افزایش می یابد، اضافه کرد: در صورتی که ما به جای چرای دام، مراتع فوق را در اختیار بهره برداران قرار دهیم و رویکرد آنان به سوی اقتصادی کردن مراتع باشد این امر می تواند در افزایش راندمان کار تاثیر به سزایی ایفا کند و آن راحداقل به ۸ برابر افزایش دهد.
عبدی نژاد ادامه داد: به عنوان مثال اگر از یک هکتار مرتع ۵۰ کیلو گرم علوفه خشک برداشت شود و قیمت این علوفه کیلویی ۵۰۰ تومان باشد، سود آن ۲۵ هزار تومان می شود، در صورتی که درهمین مرتع(که صرفا به عنوان محل تامین علوفه از آن استفاده می شود،) با کشت گیاهان دارویی، عطری و صنعتی حداقل ۵ برابر ۲۵ هزار تومان سود کسب می کنیم و حتی می توانیم این میزان را به ۱۰ برابر نیز افزایش
دهیم.
وی تصریح کرد: در صورتی که از این گیاهان حفاظت کنیم و به بهره برداری صحیح از آنها بپردازیم آن زمان کار ما اصولی و اقتصادی می شود.
عبدی نژاد با بیان اینکه ما منابع زیادی داریم که به دلیل عدم استفاده بهینه، آنها را از دست می دهیم، تاکید کرد: به عبارت دیگر اقتصادی کردن طرح های مرتع داری، جنگل داری و منابع طبیعی خود نوعی اقتصاد مقاومتی است.
* انرژی خورشیدی، نعمتی که از آن غافل مانده ایم
عبدی نژاد با بیان اینکه ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد، افزود: میزان بارندگی در ایران یک سوم کشورهای اروپایی و میزان تبخیر در آن سه برابر این کشورها است.
وی با اشاره به اینکه این امر به معنای برخورداری کشور از نعمت انرژی خورشیدی است، ادامه داد: ما ۱۰ ماه از سال ازاین نعمت برخوردار هستیم اما به چه میزان از آن استفاده می کنیم؟ به جرات می توانم بگویم کمتر از یکی دو درصد.
عبدی نژاد تاکید کرد: در حالی که استفاده از انرژی خورشیدی علاوه بر کاهش مصرف انرژی فسیلی می تواند از نظر زیست محیطی نیز بسیار مفید باشد.
وی ادامه داد: علاوه بر این مسائل اراضی بیابانی ما بهترین پتانسیل را برای گردشگری بیابانی دارند.
عبدی نژاد افزود: بنابراین منابع بسیار زیادی در کشور موجود است و نیازی نیست کسی در راه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ریاضت بکشد.
وی افزود: بنده به عنوان یک کارشناس نه یک مدیر اعتقاد دارم اقتصاد مقاومتی، اقتصادی ریاضتی نیست بلکه سبب ایجاد رفاه نیز می شود.
انتهای پیام /
ارسال نظر