قالیباف لایحه بودجه ۹۳ شهرداری را به شورای شهر داد
در چهل و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران لایحه بودجه سال ۹۳ شهرداری تهران با مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان به شورای شهر ارائه کرد
به گزارشامیدبه نقل از اداره کل روابط عمومی و بین المللشورای اسلامی شهر تهران، محمد باقر قالیباف شهردار تهران که در این جلسه حضور داشت، ضمن تشکر از اعضای شورا و عرض تبریک و تهنیت به مناسبت دهه فجر اظهار داشت: لازم میدانم به سهم خودم از تلاش وافر اعضای شورا و کمیسیونها برای تصویب برنامه دوم پنج ساله شهرداری تشکر کنم. با توجه به اینکه در شورای جدید تعداد اعضا دو برابر شده انصافا من انتظار نداشتم با این دقت و سرعت این کار پیش برود.
شهردار تهرانبا اشاره به تجربه ۸ سالهاش در شهرداری، تصریح کرد: شهرداری تهران همیشه تلاش کرده بر اساس قانون وظیفهاش را مبنی بر تحویل بودجه سالیانه در موعد مقرر انجام دهد و خوشبختانه در ۸ سال گذشته همیشه انتهای دی ماه بودجه برای ریاست شورا ارسال شده و عزیزان هم در شورا تصویب کردهاند.
وی با اشاره تلاش شهرداری برای تصویب برنامه ۵ ساله قبل از بودجه سال ۹۳ اظهار داشت: لایحه بودجه منطبق بر برنامه ۵ ساله تنظیم شده که البته این کار به سختی و با تلاش همکاران محقق شد.
قالیباف اضافه کرد: در لایحه بودجه تلاش کردیم آن را به گونهای تنظیم کنیم که با نظرات کمیسیون بودجه هماهنگ باشد تا با کمترین تغییرات روبه رو شویم.
شهردار تهران با اشاره به ماموریتی بودن برنامه پنج ساله، بودجه سال ۹۳ را هم یک برنامه کمی، کیفی و ماموریتی دانست و گفت: ماموریتی دیده شدن بودجه سال ۹۳ باعثمیشود نظارت و کنترل اعضای شورا بر عملکرد شهرداری تهران بیشتر باشد و گزارشهای ماهیانه، ۶ ماهه و عملکرد شهرداری هم بسیار دقیق باشد. به طوری که مشخصا بودجه سال ۹۳ با بودجه سال قبل کاملا تفاوت دارد.
قالیباف با اشاره به کل بودجه پیشنهادی شهرداری مبنی بر ۱۵ هزار و ۱۹۸ میلیارد تومان توضیح داد: بودجه سال ۹۳ نسبت به بودجه سال ۹۲ فقط ۹ درصد افزایش دارد.
وی با اشاره به اینکه ۶۷ درصد بودجه در حوزه سرمایهای است و ۳۳ درصد بودجه در حوزه نگهداشت و جاری دیده شده خطاب به اعضای شورای شهر گفت: دوستان ما که در مجلس و دولت بودند میدانند این معادله در آنجا عکس است. بودجهها معمولا ۳۰ درصد سرمایه ای و ۷۰ درصد هزینهای است. اما شهرداری تهران با اینکه میداند ممکن است در بحثنگهداشت با مشکلاتی روبه رو شود اما مصمم است با صرفه جویی هزینههای جاری را کاهش دهد.
قالیباف با تاکید بر اینکه برنامه سال ۹۳ دولت نشان میدهد عامل انرژی در سال آینده افزایش خواهد داشت، گفت: افزایش قیمت انرژی بر روی هزینههای جاری تاثیر مستقیمی خواهد داشت اما ما اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی را سرلوحه کارمان در شهرداری قرار دادهایم.
وی با اشاره به اینکه ۴۹ درصد بودجه پیشنهادی غیرنقدی است که در سنوات گذشته در بودجه شهرداری دیده نمیشد، توضیح داد: بر اساس روند سنتی تعیین بودجه شهرداری، عدد بودجه تنها ۷ هزار میلیارد تومان است. و مابقی به عنوان بودجه غیر نقدی پیش از این در بودجه شهرداری دیده نمیشد.
قالیباف با اشاره به اولویتهای شهرداری تهران مبنی بر حمل و نقل با تاکید بر حمل و نقل ریلی اظهار داشت: بودجه مترو در لایحه بودجه سال ۹۳ حدود ۸۰ درصد افزایش داشته و موضوع فرهنگی و اجتماعی هم از اولویتهای شهرداری تهران در پینشهاد بودجه بوده است.
قالیباف از اعضای شورا خواست بودجه را در اسرع وقت تصویب کنند تا شهرداری تهران بتواند اوایل اسفند موافقت نامههای این بودجه را تبادل کند.
آخرین درخواست شهردار تهران از اعضای شورای شهر پیگیری مطالبات شهرداری از دولت بود. قالیباف از شورا خواست به عنوان نمایندگان مردم سهم شهرداری از جریمه های راهنمایی و رانندگی، یارانه حمل و نقل عمومی و سهم شهرداری از فروش سوخت را از دولت بگیرد.
در ادامه جلسه احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بودجه سال ۹۳ شهرداری تهران میبایستی یک برش از برنامه ۵ ساله باشد، گفت: شورای شهر و مدیریت شهری اعتقاد دارد که در ۴ سال آینده یک نیروی پرفشار در توسعه حمل و نقل ریلی ایجاد کند و این موضوع را در درآمدهای برنامه ۵ ساله مصوب کرده است بنابراین بهتر است مطابق برنامه، سقف درآمدی شهرداری در سال ۹۳ را ۱۷ هزار میلیارد در نظر گرفته شود تا در صورت تحقق، مطابق ماموریتهای حمل و نقلی برنامه دوم اقدام شود.
دنیامالی تاکید کرد: اگر سقف درآمد شهرداری را طبق لایحه ۱۵ هزار میلیارد منظور شود اتفاق خاصی در حوزه عمران و حمل و نقل عمومی نمیافتد با توجه به اینکه در سال ۹۳ بایستی اقدامات زیربنایی درخصوص حمل و نقل عمومی انجام شود بنابراین پیشنهاد تغییر سقف درآمدی در سال ۹۳ را دارم.
احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به دنیا مالی گفت: بودجه سال ۹۳ شهرداری مطابق با برنامه دوم ارائه شده به شورا است، و با توجه به اینکه این برنامه با تغییراتی در شورا به تصویب رسید اکنون این وظیفه شورا است تا بودجه سال ۹۳ را مطابق با برنامه مصوب بررسی و تصویب کند.
علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز در توضیح لایحه بودجه شهرداری تهران، گفت: خوشبختانه یکسری اتفاقات در بحثبودجه سال آینده در حال شکل گیری است و آن هم این است که جداول بودجهای که سال آینده ارائه خواهد شد تغییر میکند، یعنی در قالب موافق نامه به شورا ارسال میشود و همه اهداف برنامه مشخص خواهد بود که به نظرم این اتفاق بزرگی در بودجه نویسی خواهد بود.
دبیر همچنین پیشنهاد داده ما بایستی در کمیسیون تلفیق ۵ هزار میلیاردی که به درآمدهای برنامه ۵ ساله اضافه شد را تعیین تکلیف کنیم که با چه میزان به کدام حوزه ها اختصاص پیدا کند.
در ادامه دبیر با اشاره به اینکه تاکنون ۳۰۰ میلیارد تومان به حکم مراجع قضایی از حسابهای شهرداری برداشت شده است، افزود: این موضوع نیز باید تعیین تکلیف شود و به گونهای عمل کنیم که این رقم به صفر نزدیک شود.
احمد حکیمی پور عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه رویکرد برنامه دوم شهرداری، فرهنگی و اجتماعی است، خاطر نشان کرد: متاسفانه در بودجه سال ۹۳ شهرداری، که برش یکساله برنامه است این موضوع عملا دیده نشده است، بنابراین درخواستم این است که بودجه با رویکرد فرهنگی و اجتماعی بررسی شود.
حکیمی پور همچنین افزود: با توجه به اینکه مدیریت شهری دنبال کسب درآمدهای پایدار شهری است، گفت: اطلاع دارد که از سود سهام مردم، یک رقمی به عنوان شهرداری کسر می شود که پیشنهاد میدهیم دوستان در شهرداری این موضوع را بررسی و مطالبه کنند.
محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز با انتقاد نسبت به کم بودن بودجه معاونت شهرسازی و معماری، گفت: ما در این دوره بیشترین تغییرات را در احکام حوزههای مختلف ماموریتی داشتیم که قطعا هم به همان نسبت در اعمال بودجههای آن احکام، باید تغییرات ایجاد شود.
مجتبی شاکری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز گفت: با توجه به اینکه نرخ تورم سالیانه در بودجه سال ۹۳ در نظر گرفته نشده است، بنابراین ما هیچ کار جدیدی را نمیتوانیم انجام دهیم.
وی در ادامه افزود: پیشنهاد میدهم شورا و شهرداری در چند گزینه اهتمام بورزند و درآمدهای شهری را افزایش دهند.
وی در ادامه پیشنهاد داد، مدیریت شهری می تواند با چند گزینه دریافت کمک از دولت و مجلس، دریافت هزینه خدماتی که در شهر ارائه میکند از دستگاههای دولتی و نیز بالا بردن سقف درآمدها، کار جدی را در سال آینده شروع کند.
شاکری گفت: تا زمانی که عملکرد حوزههای فرهنگی را نداشته باشیم نمی توانیم در برنامه ریزی و بودجه بندی آن نظر بدهیم.
در پایان اعضای شورای شهر به یک فوریت لایحه بودجه سال ۹۳ شهرداری تهران رای دادند و این لایحه برای بررسی کارشناسی به کمیسیون ها ارجاع شد.
ارسال نظر